Σελίδες

Παρασκευή 14 Φεβρουαρίου 2014

50 επιλογές για το φύλο των χρηστών προσφέρει πλέον το Facebook

50 επιλογές προσδιορισμού του φύλου θα δίνει πλέον το Facebook, με δυνατότητα μάλιστα προσθήκης και δικούς του όρου από τον χρήση. Εκτός από τα κλασικά "Woman", "Man" ή "Other", οι χρήστες θα έχουν τη δυνατότητα να επιλέγουν μεταξύ άλλων, τους χαρακτηρισμούς Bigender, Intersex, Trans Female, Male to Female, Neutrois, Trans Male, Trans Female.... Θα υπάρχει δυνατότητα και επιλογής προσωπικής αντωνυμίας ανάμεσα στα she/her, he/him , they/them.



Τι μπορούν να επιλέξουν οι χρήστες, μεταξύ άλλων:
    Agender
 Androgyne 
 Androgynous
 Bigender 
 Cis
 Cis Female
 Cis Male 
 Cisgender
 Cisgender
 Female  Cisgender Male Gender Fluid Gender Variant Genderqueer Intersex Male to Female Neither Neutrois Other Pangender Trans Trans Female Trans Male Transgender Person Transmasculine Two-spirit 


Σύμφωνα με το δημοφιλές κοινωνικό δίκτυο, οι επιλογές αυτές προκύπτουν μετά από συζητήσεις με πέντε οργανώσεις για τα δικαιώματα των ομοφυλόφιλων και των διαφυλικών.   «Όταν έρχεστε στο Facebook για συνδεθείτε με ανθρώπους, σκοπούς και οργανισμούς για τους οποίους ενδιαφέρεστε, θέλουμε να νιώθετε άνετα παρουσιάζοντας τον πραγματικό, αυθεντικό εαυτό σας. Σημαντικό τμήμα αυτού είναι η έκφραση του φύλου, ειδικά όταν επεκτείνεται πέρα από τους ορισμούς “αρσενικού” και “θηλυκού”. Οπότε σήμερα είμαστε περήφανοι που μπορούμε να προσφέρουμε μια επιλογή custom φύλου, έτσι ώστε να σας επιτρέψουμε να εκφράσετε καλύτερα την ταυτότητά σας στο Facebook» αναφέρεται στη σχετική δημοσίευση. 

Πηγή: www.lifo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου